hondenmassage - puppy massage -Hoi allemaal,

Op 10 november werd onze Ierse setter Skye de trotse moeder van 7 puppy’s.
Skye komt uit Amerika.
Toen ik haar op ging halen en haar voor het eerst zag, liep ze met allerlei speelgoed rond te stappen. Dat doet ze eigenlijk nog steeds! Al worden het nu ook wel eens schoenen of sloffen.
Skye is een heerlijke hond. Ze is enthousiast en erg aanhankelijk.

Via de site van Kynu @work hadden we gelezen over de nest massage, dat het om verschillende redenen goed is voor de kleintjes. Bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel, houding en bewegingsgevoel, en als ondersteuning tijdens de socialisatie periode.
En dus kwam Brenda de pups en de moeder masseren.

Allereerst mocht Skye en die genoot er zichtbaar van, hoewel ze zich er niet helemaal aan toe gaf. Brenda gaf aan dat ze hier en daar wat spanning voelde in het lichaam van Skye, dus fijn dat daar door Brenda aandacht aan besteed kon worden.
En toen gingen we naar de pups. Het was echt prachtig om te zien hoe snel de pups zich overgaven en hoe snel ze echt volkomen ontspannen waren.
Eenmaal klaar met de massage, vielen de pups in slaap en bleven precies zo liggen zoals Brenda ze had neergelegd.

We begonnen met 7 pups, die aan schoenveters zaten te trekken, te bijten in kleding en toen Brenda klaar was, waren ze alle 7 lekker in dromenland.
Misschien ook wel leuk om te vermelden dat moeders al die tijd rustig voor het hekje lag te kijken en het volste vertrouwen had in het hele gebeuren.
De pups hebben de rest van de middag en avond erg veel geslapen, tevreden kleintjes. En ook Skye sliep de nacht heerlijk door, wat op dat moment voor het eerst was na de bevalling.

Brenda heel erg bedankt voor deze fijne ervaring, super hoe je het deed en hoe je met Skye en de pups omging. Zeker voor herhaling vatbaar!

Skye is voor haar kinderen een super moeder en neemt haar taak erg serieus!
Groet Marike

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *