Rustig met je hond over straat, dat is wat je wilt

Niet half rennend achter je eigen hond aan of op je hoede zijn als er andere honden aankomen. Leer je hond begrijpen en aanvoelen.

Je bent misschien zelf op straat al wel andere honden tegen gekomen. Met een kleine en kwetsbare pup is dit vaak heel spannend en kunnen jij en jouw pup echt overvallen worden door een andere hond.

 

Wist je op dat moment wat je moest doen om jouw pup zo goed mogelijk door die situatie te helpen?

 

Jouw pupje is nog zo klein en wat als jouw pup een sneer of een bijt van een andere hond krijgt? Jouw pup voelt ook nog eens jouw angst en onzekerheid heel goed aan en de kans bestaat dat hij in jouw emotie mee gaat.

 
 

Heb je al een nare ervaring te pakken met een andere hond? Dit kan zorgen voor een trauma bij zowel jouw als eigenaar als bij jouw pup.

 

Een trauma kan al na 1 nare ervaring ontstaan en kan zorgen voor agressie of overmatige angst naar soortgenoten.

 

Dit kan zich uiten in overmatig blaffen, grommen, in de lijn hangen of misschien wel door heel hard van de situatie weg te vluchten. Gevaarlijk dus want je kunt hierdoor je pup / volwassen hond echt kwijt raken!

 

Jammer genoeg is dit gedrag wat gemakkelijk in intensiteit toe kan nemen waardoor het “ontspannen met jouw hond wandelen” wel eens heel vervelend kan gaan worden.

 

Je wil immers toch ook niet de aso van de buurt worden omdat jouw hond blaffend en grommend over straat wandelt toch?!

 
 

Tijd om met jouw jonge pup aan het werk te gaan dus want hoe eerder, hoe beter!
Tijd om van jouw pup een knappe volwassen hond te maken die:
– Goed met andere honden kan communiceren
– Begrijpt wat andere honden hem aangeven
– Netjes met jou over straat kan lopen zonder trekken, blaffen en/of grommen

Onze PuppyKickstartGroep is hiervoor de ideale leerplek!
Dé groep voor jouw pup om te leren omgaan met andere honden. Door de begeleiding van een geschoolde gedragstherapeut en/of instructeur garanderen wij de beste leerervaringen die jouw pup op dit moment nodig heeft!
Onze honden in onze dagopvang zijn uitermate geschikt om te assisteren in onze PuppyKickstartGroep. Wij kijken wat jouw pup nodig heeft en kiezen vervolgens uit de groep honden van de dagopvang de honden die het best aansluiten op de behoeftes van jouw pup.
Een hele middag spelen en leren in de opvang is pittig voor jouw pup! Daarom krijgen de pups tussendoor ook een rust moment aangeboden.
Tijdens dit rust moment oefent jouw pup om te rusten in de bench. Wij blijven hier uiteraard bij om de pups de steun te bieden die ze vaak nog nodig hebben in de bench.
Jouw pup leert dus tijdens onze PuppyKickstartGroep niet alleen om te gaan met andere honden maar daarnaast pakken we ook nog een stukje benchtraining op. Dat is fijn toch?!

Schrijf je in voor de PuppyKickstartGroep en ontvang 3 informatieve e-booken t.w.v. ……. helemaal gratis!
We hebben nog meer! Aan het eind van de PuppyKickstartGroep maand ontvang je ook nog eens een analyse van jouw eigen pup. Hiermee weet jij als eigenaar zijnde precies wat jouw hond nodig heeft!


Groep:              maximaal 4/5 pups
Voor wie:         pups tot maximaal 20 weken oud
Wanneer:        
Tijd:                 brengen tussen 13:00 en 13:30, ophalen tussen 16:00 en 16:30
Kosten: