Intakegesprek en kennismaking met uw hond

Werkwijze hondenmassage: als u mij vraagt om uw hond te masseren zal ik eerst een intakegesprek met u voeren. Na dit intakegesprek volgt (als de hond het toelaat) een kennismakingssessie. Daarna zullen we samen kijken of en wanneer we een vervolgsessie inplannen.

Intakeformulier

Wanneer we een afspraak hebben gemaakt voor een massage krijgt u van mij een intakeformulier. Dit formulier ontvang ik graag, uiterlijk een dag voordat onze afspraak staat, retour.

Eerste afspraak

Onze eerste afspraak duurt ongeveer 60 tot 90 minuten.
Eerst bespreek ik met u het intakeformulier.
Vervolgens zal ik u vragen om (buiten) een klein stukje met de hond te lopen / rennen zodat ik het gangwerk kan beoordelen. Ik kijk of ik ergens bijzonderheden zie in de beweging.
Daarna zal ik de hond lichamelijk onderzoeken.
Aan de hand van ons gesprek, de observatie en het lichamelijke onderzoek zal ik een behandelplan opstellen.
Wanneer de hond het toe laat zal ik een begin maken met massage.

Vervolgsessie

Een vervolgsessie duurt meestal tussen de 30 en 40 minuten (afhankelijk van wat de hond toe laat).
Ik zal elke sessie uw hond eerst weer even opnieuw onderzoeken en vervolgens masseren.
Tijdens een massage is het (afhankelijk van de hond) belangrijk dat er niet te veel drukte in huis is.

Belangrijke informatie

Voor veel honden is massage iets nieuws.
Ze kennen mij vaak niet en weten niet wat ik met ze wil gaan doen. Daarom is voor veel honden de eerste keer of de eerste paar keer erg spannend. Vooral honden met angstproblematiek zullen langer nodig hebben om te wennen. Ik zal eerst een band met uw hond op moeten bouwen en dit kan even duren. Ik kijk goed naar de signalen van de hond en zal zijn / haar grenzen respecteren.

Het is voor honden belangrijk dat ze tijdens de massage niet te veel drukte om zich heen hebben. De ene hond kan zich beter ontspannen in drukte dan de andere hond. Mocht ik aan uw hond merken dat hij / zij last heeft van de drukte kan ik vragen om bijvoorbeeld een tweede hond even in een andere ruimte te doen of om even met uw kinderen naar buiten te gaan zodat de hond zich beter kan ontspannen.