Massage van pups tijdens het verblijf bij de moeder

Het elke dag aanraken en het toedienen van tactiele prikkels is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een pup. Met massage kunnen we hier aan meewerken.

Ontwikkeling (parasympatische) zenuwstelsel en het houding- en bewegingsgevoel

De ontwikkeling van het (parasympatische) zenuwstelsel en het houding- en bewegingsgevoel (proprioceptie) worden door massage gestimuleerd.
Het parasympatische zenuwstelsel heeft invloed op een groot aantal organen in het lichaam en zorgt er voor dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen wat tijdens het opgroeien van de pups van groot belang is.
Het houding- en bewegingsgevoel begint zich in de eerste dagen na de geboorte te ontwikkelen en zorgt er onder andere voor dat de hond weet wanneer welk lichaamsdeel zich waar bevindt. Deze informatie is afkomstig uit zintuigen in de spieren en gewrichten van de hond.

Ondersteuning tijdens de socialisatie periode

Massage van een pup is een goede ondersteuning tijdens de socialisatie periode en stimuleert de leerprocessen van een pup.
Pups die gemasseerd worden zullen onder andere minder gevoelig zijn voor stress en een stuk zekerder van zichzelf worden.
Zou het niet prachtig zijn als u uw pups dit mee kan geven naar de nieuwe eigenaar?!

Een verwen momentje voor de hard werkende moeder hond

Natuurlijk is het ook mogelijk om de hardwerkende moederhond tijdens de nestmassage te masseren. Het is immers een zware taak om een nest met pups groot te brengen en daar komen nog wel eens wat kwaaltjes bij kijken dus een lekkere massage komt ongetwijfeld goed van pas!