Ontmoet het team van KYNU@work

“Ik ga later met honden werken”

Mijn naam is Brenda Nijboer – van Doorn en ik ben eigenaresse van Kynu @work.

 

Kort nadat ik werd geboren kwam er een pup bij ons in huis. Met deze hond heb ik bijna 14 jaar op mogen groeien. Honden waren bij ons op de boerderij niet weg te denken en ik was niet bij de honden weg te denken. Al heel jong ontstond er een passie voor deze geweldige dieren.

 

Toen ik uit huis ging was ik er al snel achter dat leven zonder een hond voor mij geen optie was. Inmiddels hebben we zelf drie ontzettend lieve kanjers en zou ik nooit meer zonder willen.

Nadat ik heel wat jaren in de zorg heb gewerkt merkte ik dat ik hier niet gelukkig zou worden. Tijd om weer in de schoolbanken te duiken! En uiteraard moest dat een opleiding op honden gebied worden.

Verschillende opleidingen, waaronder de opleiding ‘Gedragstherapie voor honden’ hebben mij voorzien van een rugzak vol met kennis.

Deze kennis zet ik met veel liefde dagelijks in voor mijn eigen onderneming.

Naast het trainen met honden en hun eigenaren kwam er eind 2020 het aanbod gedragsbegeleiding bij.

Inmiddels woon ik samen met mijn man op een prachtige boerderij. Ik besloot al snel dat ik al deze ruimte wilde delen met andere honden en zo werd daar ook het idee van de dagopvang voor honden geboren.

Ik vul mijn dagen dus met het bieden van gedragsbegeleiding, trainingen en dagopvang en ik ben helemaal verliefd op mijn werk!

 

Naast de kennis over honden en hun gedrag is daar ook de mensenkennis die ik door de ervaringen vanuit het werken in de zorg heb opgedaan.

Als je het mij vraagt is de mensenkennis en de kennis van honden de perfecte combinatie om een eigenaar met zijn / haar hond goed te kunnen begeleiden!

 

Dit alles kan ik natuurlijk niet alleen.

Ik heb een fantastisch team aan medewerkers, vrijwilligers en stagiaires om mij heen.

Ik stel ze graag aan je voor!

Fenna

Fenna is instructeur en is vast op maandag op de dagopvang te vinden. Regelmatig valt ze ook op andere dagen in. Fenna woont in Luttelgeest en is van jongs af aan opgegroeid met honden. Daar is de liefde en de passie voor honden ontstaan. Fenna heeft naast de passie voor honden ook een grote passie voor sport en combineert deze twee passies gedurende de week graag. Fenna kan erg goed inschatten welke hond wat nodig heeft en speelt daar fantastisch op in. Haar rust straalt ze uit naar de honden. De honden zijn erg wijs met haar en is het altijd weer een feestje wanneer Fenna op de groep aanwezig is!

Anne Marijn

Anne Marijn heeft zich eind 2021 aangesloten bij onze vrijwilligersclub. Anne Marijn woont in Emmeloord en werkt in de zorg. Natuurlijk is ook bij Anne Marijn de passie voor dieren groot. Ze heeft eigen paarden en natuurlijk ook een hond. Anne Marijn heeft gewerkt als dierenartsassistentie wat maakt dat ze de nodige kennis heeft van honden. Heel handig op de opvang! Om de week op maandag kunnen jullie haar tegen komen op de opvang. 1 op 1 even lekker wandelen met een hond, hersenwerkjes, klusjes doen, niets is te gek! Met haar humor zorgt ze voor een heerlijk sfeertje op de opvang.

Henriette

Henriette is een trouwe vrijwilliger die al vanaf dag 1 dat we met de dagopvang open zijn bij ons te vinden is. Henriette woont in Emmeloord en werkt in de zorg. Zelf heeft ze een hele lieve Golden Retriever gehad, genaamd James. Helaas leeft hij niet meer. Henriette wilde graag verbonden blijven met honden en koos er voor om hier vrijwilliger te worden. Een beetje (of laat soms dat “beetje” maar weg) gek doen is Henriette op het lijf geschreven en maakt dat de honden graag in file vorming achter Henriette aan rennen! Henriette is de ene week op dinsdag en de andere week op donderdag te vinden op onze dagopvang.

Ilse

Ilse kwam ook aan het eind van 2021 bij ons. Ilse woont vlakbij, namelijk in Espel en heeft ook haar eigen Franse Buldog genaamd Ice. Uiteraard werkt Ilse, net als iedereen hier, ook in de zorg! Naast haar drukke baan maakt ze om de week op maandag tijd vrij om hier op de dagopvang als vrijwilliger aan de slag te kunnen. De honden vinden het heerlijk om samen met Ilse balletjes te rollen en samen te trekken aan trektouwen. Daarnaast is Ilse graag lekker bezig met allerlei klussen en heeft haar rust en structuur een positief effect op onze groepen!

Fenna, Henriette, Anne Marijn en Ilse, ik ben erg blij met jullie!