Ontmoet het team van KYNU@work

“Ik ga later met honden werken”

Mijn naam is Brenda Nijboer – van Doorn en ik ben eigenaresse van Kynu @work.

 

Kort nadat ik werd geboren kwam er een pup bij ons in huis. Met deze hond heb ik bijna 14 jaar op mogen groeien. Honden waren bij ons op de boerderij niet weg te denken en ik was niet bij de honden weg te denken. Al heel jong ontstond er een passie voor deze geweldige dieren.

 

Toen ik uit huis ging was ik er al snel achter dat leven zonder een hond voor mij geen optie was. Inmiddels hebben we zelf drie ontzettend lieve kanjers en zou ik nooit meer zonder willen.

Nadat ik heel wat jaren in de zorg heb gewerkt merkte ik dat ik hier niet gelukkig zou worden. Tijd om weer in de schoolbanken te duiken! En uiteraard moest dat een opleiding op honden gebied worden.

Verschillende opleidingen, waaronder de opleiding ‘Gedragstherapie voor honden’ hebben mij voorzien van een rugzak vol met kennis.

Deze kennis zet ik met veel liefde dagelijks in voor mijn eigen onderneming.

Naast het trainen met honden en hun eigenaren kwam er eind 2020 het aanbod gedragsbegeleiding bij.

Inmiddels woon ik samen met mijn man op een prachtige boerderij. Ik besloot al snel dat ik al deze ruimte wilde delen met andere honden en zo werd daar ook het idee van de dagopvang voor honden geboren.

Ik vul mijn dagen dus met het bieden van gedragsbegeleiding, trainingen en dagopvang en ik ben helemaal verliefd op mijn werk!

 

Naast de kennis over honden en hun gedrag is daar ook de mensenkennis die ik door de ervaringen vanuit het werken in de zorg heb opgedaan.

Als je het mij vraagt is de mensenkennis en de kennis van honden de perfecte combinatie om een eigenaar met zijn / haar hond goed te kunnen begeleiden!

 

Dit alles kan ik natuurlijk niet alleen.

Ik heb een fantastisch team aan medewerkers, vrijwilligers en stagiaires om mij heen.

Ik stel ze graag aan je voor!

Fenna (medewerkster)

Fenna is instructeur en is vast op maandag op de dagopvang te vinden. Regelmatig valt ze ook op andere dagen in. Fenna woont in Luttelgeest en is van jongs af aan opgegroeid met honden. Daar is de liefde en de passie voor honden ontstaan. Fenna heeft naast de passie voor honden ook een grote passie voor sport en combineert deze twee passies gedurende de week graag. Fenna kan erg goed inschatten welke hond wat nodig heeft en speelt daar fantastisch op in. Haar rust straalt ze uit naar de honden. De honden zijn erg wijs met haar en is het altijd weer een feestje wanneer Fenna op de groep aanwezig is!

Jolanda (medewerkster)

Mijn naam is Jolanda en woon samen met mijn vriend, 4 kinderen, 2 honden en 2 slangen in Emmeloord. Ik ben opgegroeid op een boerderij, omringd door dieren, waaronder een schotse collie die 14 jaar geworden is. Op mijn 16e ben ik begonnen met werken in een dierenpension. Ongeveer 11 jaar lang verzorgde ik in vakanties en soms weekenden honden en katten. Op het speelveld liep ik dan tussen zo’n 30 a 40 honden en was ik helemaal op mijn plek. Zo rond mijn 18e kocht ik mijn 1e eigen hondje, een buitenlandse schone. Wij hebben heel wat trainingen gedaan en uiteindelijk ook deelgenomen aan wedstrijden behendigheid. Zij was heel speciaal voor mij. 11 jaar geleden kwam Nora (uit Griekenland) bij mij wonen en een jaar later Maro (uit Spanje). Na een aantal jaren afwisselend in de kinderopvang en het onderwijs gewerkt te hebben ben ik in januari gestart met de basisopleiding bij de Martin Gaus Academie in Lelystad en wil daarna graag verder leren tot kynologisch instructeur en/of kynologisch gedragstherapeut. Ongeveer 6 jaar geleden heb ik hier mijn diploma HUS (hondenuitlaatservice) gehaald en tussendoor wat cursussen gedaan. Bij Brenda van Kynu@work hoop ik nog meer te leren, ervaring op te doen en lekker bezig te zijn met, voor mij, de meest fijnste dieren op de wereld.

Henriette (vrijwilliger)

Henriette is een trouwe vrijwilliger die al vanaf dag 1 dat we met de dagopvang open zijn bij ons te vinden is. Henriette woont in Emmeloord en werkt in de zorg. Zelf heeft ze een hele lieve Golden Retriever gehad, genaamd James. Helaas leeft hij niet meer. Henriette wilde graag verbonden blijven met honden en koos er voor om hier vrijwilliger te worden. Een beetje (of laat soms dat “beetje” maar weg) gek doen is Henriette op het lijf geschreven en maakt dat de honden graag in file vorming achter Henriette aan rennen! Henriette is de ene week op dinsdag en de andere week op donderdag te vinden op onze dagopvang.

Ilse (vrijwilliger)

Ilse kwam ook aan het eind van 2021 bij ons. Ilse woont vlakbij, namelijk in Espel en heeft ook haar eigen Franse Buldog genaamd Ice. Uiteraard werkt Ilse, net als iedereen hier, ook in de zorg! Naast haar drukke baan maakt ze om de week op maandag tijd vrij om hier op de dagopvang als vrijwilliger aan de slag te kunnen. De honden vinden het heerlijk om samen met Ilse balletjes te rollen en samen te trekken aan trektouwen. Daarnaast is Ilse graag lekker bezig met allerlei klussen en heeft haar rust en structuur een positief effect op onze groepen!

Sanne (vrijwilliger)

Mijn naam is Sanne en ik ben eigenaresse van Foxy, de knappe dame bij mij op de foto. Foxy bezoekt wekelijks de dagopvang en daardoor heb ik Brenda leren kennen. Ik wilde graag een keer kijken hoe Foxy in de dagopvang groep is en mocht mee kijken! Ik vond dat zo leuk dat jullie mij nu ook vaker zullen zien op de opvang. Ik zal wisselende dagen aanwezig zijn dus jullie komen mij niet op een vaste dag in de week tegen. Ik heb er veel zin in en zie jullie vast snel!

Fenna, Jolanda, Henriette, Ilse en Sanne, ik ben erg blij met jullie!