Na lang wachten, is het eindelijk zover… Jullie hebben gezinsuitbreiding gekregen! Dit is natuurlijk enorm leuk maar ook hard werken. Hoe pak je het aan? Waar moet je beginnen? Wat moet je wel doen en wat juist niet?

Puppy Kickstart Groep

Dé groep om jouw pup te socialiseren met andere honden

PuppyKickstartGroep

Het is je misschien al wel eens overkomen. Je loopt op straat met jouw lieve, kleine, kwetsbare pup aan de lijn en opeens uit het niets komt daar een grote loslopende hond aangerend. Dit is niet alleen voor jouw pup maar ook voor jou best even spannend! Je moet er niet aan denken dat deze hond jouw pup ondersteboven rent of dat deze hond zijn of haar tanden in jouw pup zet… Maar hoe kan je nou het beste reageren in zo’n situatie? Weet je wat je na zo’n situatie kunt doen om te voorkomen dat jouw hond een trauma voor andere honden oploopt.

Een trauma kan namelijk al na 1 nare ervaring ontstaan en resulteren in agressie of overmatige angst naar andere honden. Dit kan zich uiten in overmatig blaffen, grommen, in de lijn hangen of misschien wel door heel hard van de situatie weg te vluchten. Gevaarlijk dus, want stel je toch eens voor dat je hierdoor je pup / volwassen hond kwijt raakt of dat hij tijdens het vluchten onder een auto terecht komt…

Dat wil je uiteraard voorkomen. Jammer genoeg is angst en agressie voor en naar soortgenoten iets wat gemakkelijk in intensiteit toe kan nemen waardoor het “ontspannen met jouw hond wandelen” wel eens heel vervelend kan gaan worden. Je wil immers toch ook niet de aso van de buurt worden omdat jouw hond blaffend en grommend over straat wandelt, toch?!

 

Aan de slag dus! En hoe eerder, hoe beter!

Tijd om van jouw pup een volwassen hond te maken die:

  • Een mooie basis qua socialisatie met andere honden heeft gehad
  • De juiste signalen aan andere honden af kan geven
  • Begrijpt wat andere honden hem/haar aangeven
  • Netjes met jou over straat kan lopen zonder te trekken, blaffen en/of grommen naar andere honden
  • Goed naar jou kan luisteren wanneer je een andere hond passeert

Onze PuppyKickstartGroep is hiervoor de ideale leerplek!

Dé groep voor jouw pup om te leren omgaan met andere honden. Door de begeleiding van een geschoolde gedragstherapeut en/of instructeur garanderen wij de beste leerervaringen die jouw pup op dit moment nodig heeft! Onze honden in onze dagopvang zijn uitermate geschikt om te assisteren in onze PuppyKickstartGroep. Wij kijken wat jouw pup nodig heeft en kiezen vervolgens uit de groep honden van de dagopvang de honden die het best aansluiten op de behoeftes van jouw pup.

Een hele middag spelen en leren in de opvang is pittig voor jouw pup! Daarom krijgen de pups tussendoor ook een rust moment aangeboden. Tijdens dit rust moment oefent jouw pup om te rusten in de bench. Wij blijven hier uiteraard bij om de pups de steun te bieden die ze vaak nog nodig hebben in de bench. Jouw pup leert dus tijdens onze PuppyKickstartGroep niet alleen om te gaan met andere honden maar daarnaast pakken we ook nog een stukje benchtraining op. Dat is fijn toch?!

Schrijf je in voor de PuppyKickstartGroep en ontvang 3 informatieve e-booken t.w.v. € 17,- per stuk helemaal gratis! We hebben nog meer! Aan het eind van de PuppyKickstartGroep maand ontvang je ook nog eens een analyse van jouw eigen pup. Hiermee weet jij als eigenaar zijnde precies wat jouw hond nodig heeft

Puppy

Groep: maximaal 4/5 pups
Voor wie: pups tot ongeveer 25 weken oud
Wanneer: vraag ons wanneer de eerst volgende puppy groep van start gaat
Tijd: brengen tussen 13:00 en 13:30, ophalen tussen 16:00 en 16:30
Kosten: 179,-